App för lösenord

Det finns flera bra appar som hjälper dig att hålla rätt på dina lösenord på ett säkert sätt. De bästa sköter hanteringen mellan både dator och mobil fläckfritt utan att du behöver fundera eller lägga till nya lösenord på flera ställen.

Säkerheten är självklart det absolut viktigaste att ha koll på och genom stark kryptering ska dessa program för lösenordshantering vara säkra. Flera säkerhetsexperter säger sig använda denna typ av program för att komma ihåg sina lösenord. Fördelen är att om appen är säker så kan du ha lösenord som är 50 tecken långa till dina webbsidor som du aldrig behöver komma ihåg, appen kommer ihåg dem åt dig. När du sen ska logga in loggar du in i appen som sedan loggar in åt dig på hemsidorna.

I de bästa apparna kan du även spara viktiga anteckningar, exempelvis portkoden till din kompis, till hemmalarmet, IMEI-numret till din mobiltelefon eller varför inte din registreringsnyckel för ett dataprogram du köpt. Oavsett vilken sorts text du behöver spara ett ställe där du hittar den och där den ligger säkert så fungerar dessa appar utmärkt.